péntek, augusztus 19, 2011

Sorsszimfóniák

Madárcsicsergős jó reggelt! Ahogy ígértem, itt egy rövid ismertető a történetről:
Tudod, mi a zene? Hát persze, hisz a világunkban mindenki tudja. Soha nem gondolunk arra, milyen szerencsések vagyunk, hogy egyetlen dal akár az életünket is megváltoztathatja. Kara idegennek érzi magát a saját hazájában: különc a makacssága, a hozzáállása és a munkája miatt. Az apja halála után mély depresszióba esik, ezen kívül a siralmas anyagi helyzetére még az is rátesz egy lapáttal, hogy üldözni kezdik az Uralkodó parancsára, amiért olyasmit fedezett fel magában mélyen eltemetve, aminek talán örökre ott kellett volna szunnyadnia.
A bal oldali kép itt Karát ábrázolja, az arany pillangó pedig a zenét és a mágiát jelképezi. Majd meglátjátok :) Nagyon remélem, hogy tetszeni fog, néhány ötletet átemeltem a Te vagy a zene bennem c. fanficből, vagyis inkább átültettem az alapgondolatot ebbe a sztoriba.
Sokan tudják rólam, hogy bolondulok a versekért, az egyik kedvenc költőm Szécsi Margit, akinek majd gyakran fogok dalként idézni a verseiből. Azt már kevesebben tudják, hogy - többek szerint ifjú koromhoz méltatlan módon - rajongok a musicalekért is, úgyhogy a történetben szereplő legtöbb dal és töredék ilyen fantasztikus művekből lesz átemelve. Mondanom sem kell, hogy ez elég nagy munkának ígérkezik, főleg ha nem jut eszembe egy-egy dal minden szituációhoz, amihez akarok társítani.
Eredetileg mesének indult, de aztán ez lett belőle^^ Egyébként olyan 9-10 fejezetre tervezem, a fejezetek pedig olyan 3-4000 szó hosszúak (rövidebbek, mint a Naya-krónikában). Be is fejezem a szövegelést, mielőtt még valami olyat is kikotyognék, amit nem akarok :) Hétvégén nem leszek itthon, de a jövő hét elején hozok egy kis ízelítőt az első fejezetből, és csütörtök-péntek tájékán rakom fel^^
Óvjanak titeket a Jó Szellemek! Exy
Ui: A Kara név a Krónikában is feltűnik majd, de ott tök véletlen volt a választás, itt meg akaratlagos, ugyanis a jelentése lágy dallam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews